Mój pomysł na zaprawy zimowe.:)
składniki
4 szklanki woda,
1 szkl ocet 10 %,
1 łyżka Sól,
2 łyżki cukier,
gorczyca,
koper,
cebula,
pieprz kulki,
liść laurowy,
odrobinę kwasku cytrynowego
pieczarki
ogórki małe
Pieczarki obieramy oczyszczamy . Ogórki myjemy kroimy na 4 .Do umytych słoików wkładamy pocięte pieczarki i ogórki. Gotujemy zalewę . Do garnka wlewamy 4 szklanki wody dodajemy 1 szklankę octu . Następnie 2 łyżki cukru łyżkę soli .Gorczycę kulki pieprzu liść laurowy ,troszkę kopru .zagotowujemy z pokrojoną w piórka cebulą i troszkę kwasku cytrynowego .Zagotowujemy . Zimną zalewą zalewamy ogórki i pieczarki . Następnie zakręcamy i pasteryzujemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz