Zupa grochowa tyrolska ? dlaczego ugotowana na konserwie tyrolskiej
składniki
1 szt konserw tyrolska,
1 łyżka olej rzepakowy,
2 ząbki czosnek,
2 szt marchewka,
4 szt ziemniaki,
2 szklanki groch łuskany Kupiec
przyprawa uniwersalna
pieprz
liść laurowy ,
1/3 łyżeczki gałka muszkatołowa mielona,
2 łyżki majeranek
Groch płuczemy i moczymy ile mamy czasu najlepiej 1 godzinę . Płuczemy i gotujemy . Do grochu dodajemy kilka kulek pieprzu i liść laurowy .Gdy groch jest prawie miękki dodajemy pokrojone ziemniaczki i stratą na tarce marchewkę . Dodajemy kostkę bulionową . Gotujemy . Na patelni podsmażamy cebulkę dodajemy wyciśnięty czosnek mieszamy . Konserwę Tyrolską kroimy w kosteczkę i dodajemy na patelnie .Podsmażamy . Dodajemy majeranek i gałkę muszkatołową . Zawartość patelni dodajemy do garnka z zupą .Mieszamy gotujemy . Na koniec doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz