Kasza z gulaszem mięsno-cukiniowym .Mięsko do wyboru szynka ,karkówka albo co tam macie a do tego królowa jesieni cukinia
składniki
45 dag karkówka lub mięso od szynki,
1 cukinia,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
1 woreczek kaszy jaglanej KUPIEC
1 szklanka przecieru pomidorowego
cukier,
przyprawa do gulaszu ,
1 łyżeczka papryki słodkiej
pieprz biały
kostka rosołowa
1 łyżka oleju,
1 łyżeczka masła,
1 łyżka mąki
Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem soli . Po ugotowaniu mieszamy ja z łyżeczką masła ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem .Odstawiamy nakrywamy żeby nie ostygła.
Mięso myjemy i kroimy w drobna kosteczką . Smażymy je na oleju z obu stron .Dodajemy wyciśnięty czosnek i słodka sproszkowaną paprykę .Mieszamy .Dodajemy pokrojona cebulę .Dodajemy przyprawę do gulaszu.Dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię Następnie mięso podlewamy 1/2 szklanki rosołu,bulionu i dusimy ok 30min . Gdy mięso robi się miękkie dolewamy szklankę przecieru pomidorowego.Dusimy . Doprawiamy cukrem do smaku ,żeby przełamać kwaśność pomidorów. Gdy mięso jest miękkie zaciągamy lekko mąką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz