składniki
2 kostki bulionu warzywnego
5 ziemniaków
1/2 szt pietruszki,
1 szt śmietany 18 proc,
pieprz biały
szczypiorek,
4 łyżki kaszki kukurydzianej KUPIEC
przyprawa w płynie,
liść laurowy Kamis
ziele angielskie Kamis
Bukiet smaku Kamis 1 łyżeczka
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dajemy 2 kostki bulionu warzywnego. Mieszamy . ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego .Gdy warzywa są miękkie wyciągamy ziele i liść z garnka . Doprawiamy bukietem smaku kamis ok 1 łyżeczka .Zupę miksujemy dobrze na krem . Zagotowujemy .Dodajemy kaszkę kukurydziana mieszamy ,zagotowujemy . Jeszcze raz miksujemy ,żeby nie było grudek od kaszki . Zaciągamy śmietana i doprawiamy przyprawą w płynie .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz