niedziela, 23 września 2012
Pasta kanapkowa z pieczonej papryki
Pyszna jesienna pasta do kanapek.
składniki
2 szt papryki czerwone
2 ząbki czosnku,
1/2 szt cebuli,
1 łyżka pomidorów suszonych
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz kolorowy - prymat,
1 kostka twarogu,
olej rzepakowy
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Paprykę myjemy usuwamy pestki i kroimy na plastry . Układamy na blasze. Cebule kroimy na grube plastry układamy także na blaszce. Kropimy olejem . Pieczemy aż papryka się upiecze.Z papryki ściągamy skórkę . Miksujemy upieczoną paprykę ,cebulę ,czosnek i suszone pomidory .Do pasty dodajemy twaróg,sól,pieprz .Miksujemy jeszcze raz. Podajemy do pieczywa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetny pomysł :)) i ładnie wygląda
OdpowiedzUsuńpyszności!
OdpowiedzUsuńCiekawa pasta, na pewno smaczna.
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńmusi być bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuń