Przystawka z kaszy i szpinaku .super smak i delikatność polecam
składniki
1 woreczek kaszy jaglanej KUPIEC
1 garść szpinaku,
1/2 opakowania sera feta,
pieprz kolorowy ,
1 łyżeczka masła,
białe wino,
1 ząbek czosnku
3 łyżki bulionu
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu wyciągamy kaszę z woreczka . Szpinak myjemy i siekamy dość drobno.Podsmażamy na maśle wyciśnięty czosnek dodajemy szpinak na patelnię mieszamy .Podlewamy odrobina białego wina redukujemy . Podlewamy bulionem . Szpinak dusimy.Następnie dodajemy ugotowaną kaszę ,mieszamy dobrze .Gdy szpinak jest ładnie połączony z szpinakiem dodajemy pokuszony ser feta i jeszcze raz dobrze mieszamy żeby ser rozpuścił się . Na koniec doprawiamy sola i pieprzem według uznania. Podajemy na ciepło .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz