Sałatka z bakłażana pieczarek i ryżu brązowego z dodatkiem pysznej mozzarelli.
składniki
1 woreczek ryżu brązowego Kupiec,
1 bakłażan,
15 dag pieczarek
natka pietruszki,
olej rzepakowy
1 ząbek czosnku
Sól,
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
1 kulka mozzarella
Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy na plasterki . Solimy i odstawiamy . Po ok 10 min . Płuczemy go z soli i kropimy olejem z wyciśniętym czosnkiem . Smażymy na patelni grillowej . Następnie kroimy go w mniejsze kawałki . Pieczarki obgotowujemy w osolonej wodzie .Kroimy w kosteczkę . Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Do miski dajemy ostudzony ryz kawałki bakłażana ,zimne pieczarki i p[okrojoną w kosteczkę mozzarelle. Doprawiamy sola ,pieprzem i kropimy olejem . Dodajemy posiekana natkę .Mieszamy i podajemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz