Świderki z bakłażanem i mięsem sojowym .Danie wegetariańskie proste i smaczne .
składniki
5 szt kotletów sojowych np Sante
1 bakłażan,
1/2 opakowania makaronu świderki razowe Misura
3 łyżki przecieru pomidorowego Passata Rustica Cirio
pieprz kolorowy ziarnisty
1 ząbek czosnek,
1 łyżka olej rzepakowy,
Sól morska- MŁYNEK,
szczypior,
bulion warzywny
Makaron świderki gotujemy według przepisu na opakowaniu. PO ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy . Bakłażana myjemy kroimy w półplasterki solimy i odstawiamy na ok 5 min . Następnie myjemy .Najlepiej plasterki bakłażana u grillować ,smażony na oleju pochłonie dużo tłuszczu . Ja usmażyłam go na patelni grillowej . Kotlety sojowe zalewamy gorącym bulionem i odstawiamy na chwile następnie odcedzamy . Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy kotlety sojowe. Dodajemy ugotowany makaron -mieszamy . Dodajemy bakłażana mieszamy .Następnie dodajemy przecier pomidorowy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku . Podajemy z szczypiorem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz