Wspaniały dodatek do obiadu .Szpinak na krótko z śmietaną
składniki
1 pęczek szpinaku,
3 ząbki czosnku,
4 łyżki śmietany,
1 łyżka masła,
Kucharek - uniwersalna przyprawa
3 łyżki kaszki mannej KUPIEC
pieprz biały
Szpinak myjemy i kroimy dość drobno. Na patelni na maśle podsmażamy wyciśnięty czosnek . Mieszamy dodajemy pokrojony szpinak. Smażymy . Gdy robi się miękki podlewamy wodą z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Gdy się zagotujemy miksujemy blenderem . Zagotowujemy .Wsypujemy kaszkę manną .Mieszamy . Zaciągamy śmietaną . Doprawiamy pieprzem do smaku .
uwielbiam szpinak,teraz kupuję mrożony z śmietaną w Lidlu:)zapraszam do siebie na naleśniki z szpinakiem.
OdpowiedzUsuń