Węgierski tatar z śledzia w mojej kuchni malutkiej .
składniki
2 śledzie,
1/2 szt cebula biała,
2 szt papryki czerwonej konserwowej Krokus
4 grzyby marynowane,
papryka słodka Kamis
1 łyżka ketchupu,
1 łyżeczka musztardy
2 szt korniszony,
papryka ostra kamis
Śledzie wyciągamy z zalewy odsączamy i siekamy dość drobno. Korniszony kroimy w małą kosteczkę . Grzybki marynowane najlepiej leśne odcedzamy i siekamy . Cebule obieramy i siekamy . Paprykę czerwoną myjemy i kroimy w kosteczkę . Składniki mieszamy . Dodajemy ketchup,musztardę ,pieprz ,paprykę słodką i ostrą. Mieszamy dobrze ,odstawiamy do lodówki ,żeby składniki i smaki dobrze się połączyły .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz