Węgierskie leczo-wegetariańskie. Pyszne pikantne -polecam
składniki
1 puszka fasoli białej
1 t cebula,
1 cukinia lub kabaczek,
30 dag pieczarek
2 ząbki czosnku
1 łyżka olej kujawski,
papryka słodka mielona ,
papryka ostra ,
3 łyżki przecier pomidorowy,
1 łyżeczka cukier,
1 łyżka mąka,
2 kostki bulion warzywny,
pieprz biały
Pieczarki obieramy kroimy w plasterki . Cukinie myjemy nie obieramy jeżeli mamy młodą i małą dużą trzeba obrać i wybrać pestki . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek dodajemy łyżeczkę czerwonej papryki i 1/3 łyżeczki ostrej papryki .Mieszamy podsmażamy . dodajemy posiekaną cebule ,pokrojone pieczarki i pokrojoną cukinie . Mieszamy .Podsmażamy . Zalewamy bulionem i dusimy . Dodajemy przecier pomidorowy i białą fasole gotujemy . Doprawiamy solą ,cukrem ,pieprzem do smaku i zaciągamy mąką .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz