I kolejna odsłona pysznego naszego bałtyckiego śledzia.
Pieczony pstrąg z dipem ziołowym
składniki
2 szt śledz cały,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz,
natka pietruszki,
olej rzepakowy,
1/4 szt papryczka chilli,
natka pietruszki,
szałwia,
rozmaryn
Śledzia myjemy osuszamy rozcinamy wyciągamy wnętrzności. Myjemy ,osuszamy . Solimy i doprawiamy pieprzem. Do brzuszka wkładamy tymianek i kawałek cytryny. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min .Robimy dip. Natkę pietruszki ,szałwie ,rozmaryn -odrobinę miksujemy z olejem . dodajemy posiekaną papryczkę chilli. Doprawiamy sola pieprzem .Ponownie miksujemy . Dip odkładamy . Kiedy śledź jest upieczony podajemy go z dipem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz