Kiedy nie ma co zjeść na kolację a w domu mamy ryż proponuję zrobić sałatkę .
Sałatka ryżowa z pieczarkami i różowym sosem
składniki
1 woreczek ryżu KUPIEC
4 ogórki konserwowe,
1/2 słoika pieczarki konserwowe,
1 pierś z kurczaka,
1 łyżka ketchupu,
4 łyżki majonezu,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu studzimy. Pierś z kurczaka solimy doprawiamy pieprzem i grillujemy. Zimne mięso kroimy w małą kostkę . Pieczarki odcedzamy z zalewy i kroimy na cztery.Ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę. Do majonezu dodajemy ketchup. Sos dodajemy do sałatki.Mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Chłodzimy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz