Jak smakowała obiad ? Kapustka boska , najlepsza . Co wy na to ?. Kapustka wspaniale zastępuje sosik i przystawkę obiadową . Pasuje do ziemniaczków i chlebka .
Kapuściana przystawka obiadowa na ciepło
składniki
1/2 głowy kapusta biała,
1 szt cebulka,
1 słoiczek przecieru pomidorowego
liść laurowy
1 szt śmietana 18 proc,
2 łyżki mąka,
papryka słodka,
pieprz biały
uniwersalna przyprawa Vegeta
1 łyżeczka masła
Kapustę obieramy z brzydkich liści i kroimy w paseczki dość długie. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i przyprawą uniwersalną. Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle -dodajemy do kapusty. Gdy woda troszkę odparuje , ale kapusta ma być nakryta wodą dodajemy przecier pomidorowy i słodką paprykę. Mieszamy dusimy jeszcze chwilę. Odlewamy troszkę wody i mieszamy nią z śmietaną i mąką , wlewamy z powrotem do kapusty , zagotowujemy. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz