Obiadek delikatny z pyszna krucha polędwiczką
Kolanka z polędwiczką w sosie
składniki
ulubione zioła,
1 łyżka oleju,
1 łyżka mąki,
1 szt polędwiczka,
1 kostka bulionu wieprzowego
sól do smaku,
pieprz
2 ząbki czosnku
makaron kolanka Międzybrodzki
Polędwiczkę kroimy w plastry solimy i doprawiamy pieprzem. Wyciskamy czosnek i wcieramy go w mięso. Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z dwóch stron. Dodajemy pokruszoną kostkę wołową mieszamy aż się rozpuści i dolewamy ok 1,5 gorącej wody. Mieszamy i dusimy ok 7 min . Zaciągamy mąką. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Odcedzamy podajemy z mięsem i sosem. Posypujemy ulubionymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz