Coś niesamowicie pysznego dla lubiących surowe mięso łososia , polecam każdemu smakoszowi.
Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem
składniki
30 dag filet łososia,
7 ząbków marynowany czosnek,
6 szt oliwki zielone,
1 cebula czerwona,
Sól morska
pieprz kolorowy,
5 korniszonów
olej rzepakowy dobrej jakości
żółtko jajka
1 łyżka ketchupu Kotlin
Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Siekamy go nożem nie za drobno. Ogórki konserwowe siekamy drobno. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy drobniutko. Oliwki i czosnek kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą dobrze najlepiej ręką. Dodajemy żółtko troszkę oleju rzepakowego dobrej jakości i łyżkę ketchupu. Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Jeszcze raz porządnie urabiamy. serwujemy ozdobione czosnkiem i oliwkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz