wtorek, 29 stycznia 2013

Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem

Coś niesamowicie pysznego dla lubiących surowe mięso łososia , polecam każdemu smakoszowi.

Łososiowy tatar z marynowanym czosnkiem

składniki

    30 dag filet łososia,
    7 ząbków marynowany czosnek,
    6 szt oliwki zielone,
    1  cebula czerwona,
    Sól morska
    pieprz kolorowy,
    5  korniszonów
    olej rzepakowy dobrej jakości
    żółtko jajka
   1 łyżka ketchupu Kotlin
Filet z łososia myjemy osuszamy i usuwamy skórę. Siekamy go nożem nie za drobno. Ogórki konserwowe siekamy drobno. Cebulę czerwoną obieramy i kroimy drobniutko. Oliwki i czosnek kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą dobrze najlepiej ręką. Dodajemy żółtko troszkę oleju rzepakowego dobrej jakości i łyżkę ketchupu. Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Jeszcze raz porządnie urabiamy. serwujemy ozdobione czosnkiem i oliwkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz