Bardzo smaczna przystawka obiadowa . Pasuje do mięs , ziemniaczków ;) Słodycz dają pyszne rodzynki a kwasowość ocet balsamiczny.
Czerwona kapusta z rodzynkami
składniki
1/2 szt kapusty czerwonej
1 opakowanie rodzynki,
1 szt cebula,
1 łyżka masła,
ocet balsamiczny,
cukier,
pieprz biały
Sól morska- MŁYNEK
Kapustę czerwona szatkujemy i gotujemy prawie do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę. Następnie do cebulki dodajemy odsączona ugotowaną kapustę i podsmażamy. Rodzynki zalewamy wrzątkiem odstawiamy. Kapustę doprawiamy solą ,pieprzem octem balsamicznym i dla przełamania smaku cukrem. Jeszcze chwile podsmażamy i dodajemy odsączone rodzynki. Mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz