Pomysł na smaczny i szybki obiadek z piekarnika . Taka dawka witamin to inwestycja w nasze zdrowie.
Pieczone śledzie z warzywami
składniki
1/2 kg śledzie świeże małe,
1 szt chilli,
3 pomidory,
1 ząbek czosnek,
1/2 szt cukinii
Sól,
olej rzepakowy,
Pieprz kolorowy - MŁYNEK
Śledzie myjemy i osuszamy. Solimy i doprawiamy pieprzem z każdej strony i w brzuszku. Pomidory kroimy w kostkę , chilli myjemy usuwamy pestki i kroimy drobno. Cukinię dobrze myjemy osuszamy , nie obieramy kroimy w plasterki. Czosnek wyciskamy. Warzywa mieszamy z wyciśniętym czosnkiem ,solą pieprzem i olejem . Wkładamy na blaszkę. Na druga blaszkę wkładamy śledzie. Pieczemy w piekarniku ok 20 min . Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz