Sałatka lekka dietetyczna wspaniale możne nam zastąpić obiad czy kolację .
Warzywna sałatka z mięsem indyka
składniki
25 dag mięso indyka,
5 różyczek kalafiora,
1 garść fasolki szparagowej
koperek,
olej rzepakowy,
pieprz kolorowy
4 łyżki kukurydzy,
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
Fasolkę myjemy odcinamy końce i gotujemy razem z różami kalafiora w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Gdy warzywa są prawie miękkie odcedzamy i studzimy. Możemy także ugotować je na parze. Mięso indyka gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej lub soli do miękkości. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kawałki. Mięso dodajemy do warzyw , dodajemy odcedzona kukurydzę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą morską pieprzem. Mieszamy dokładamy posiekany koperek i dobrej jakości olej rzepakowy. Jeszcze raz mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz