Przystawka dla wielbicieli kaszanki :) . Można zrobić na grillu lub w piekarniku.
Pieczarki nadziewane kaszanką
składniki
-
2 szt kaszanek
-
20 dag pieczarek
-
1 szt cebula,
-
pieprz biały
-
chrzan śmietankowy
Pieczarki oczyszczamy, odcinamy nogi. Kaszankę wyciągamy z osłonki i kroimy w plastry. Cebule obieramy i siekamy drobno. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy cebule dodajemy pokrojona kaszankę i razem podsmażamy , mieszając aby powstała jednolita masa. Doprawiamy pieprzem do smaku. Kaszankę nakładamy do kapeluszy pieczarek. Wkładamy do piekarnika na ok 10 min. Podajemy z chrzanem.
Koniecznie musi być piekarnik. Nie można ugotować grzybowych kapeluszy i wypełnić kaszanka? K.W.
OdpowiedzUsuńMożna potem choć na chwilę na patelnie aby się zarumieniły :)
OdpowiedzUsuń