Z tęsknoty za bobem świeżym kupiłam taki konserwowy , także dobry :) Pojadłam a resztę wykorzystałam do sałatki.
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i bobem
składniki
- bób konserwowy 1 szklanka
- ryż brązowy 1 woreczek
- pomidor 2 szt
- natka pietruszki
- groszek zielony 1 puszka
- tuńczyk kawałki w oleju
- pieprz kolorowy
- sól morska
Ryż gotujemy według przepisu na
opakowaniu. Studzimy i odstawiamy. Do miski dodajemy odsączony bób
i groszek. Pomidora myjemy i kroimy drobno. Natkę pietruszki myjemy
osuszamy i siekamy. Składniki lekko mieszamy , dodajemy ryż i
tuńczyka z puszki. Całość solimy i doprawiamy pieprzem świeżo
mielonym . Odstawiamy na ok 15 min i podajemy.
smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuń