Moja ulubiona rybka tym razem w towarzystwie paprykowego ryżu . Wspaniały duet.
Pieczony pstrąg podany z paprykowym ryżem
składniki
1 woreczek ryżu KUPIEC
2 szt papryka czerwona,
3 łyżki serek mascarpone,
papryka słodka mielona
papryka ostra
szczypior,
cytryna,
Sól morska- MŁYNEK,
2 pstrągi
Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę czerwoną wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę i pieczemy ją. Gdy zrobi się brązowa , wyciągamy ją wkładamy do worka zamykamy i zostawiamy. Dzięki temu skórka łatwo zejdzie z warzywa. Obraną paprykę miksujemy z papryką słodką i ostra , doprawiamy solą . Zmiksowaną parkę mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem i serkiem mascarpone. Mieszamy , doprawiamy jeszcze solą. Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności myjemy solimy z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Pstrąga serwujemy z kulkami ryżu. Całość kropimy cytryną i posypujemy szczypiorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz