Przystawka z ryżu bez glutenu jedyny dodatek to awokado i przyprawy . Lekkie smaczne , polecam osoba na diecie i nie tylko.
Przystawka z ryżu i awokado
składniki
2 szt awokado,
1 ząbek czosnek,
1 woreczek ryżu brązowego Podravka
1 woreczek ryżu dzikiego Podravka
Sól morska- MŁYNEK,
szczypior,
nitki chilli,
olej rzepakowy,
pieprz biały
sok z limonki
Ryż brązowy i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie studzimy ryże. Ryż dziki kropimy olejem i solimy do smaku. Awokado obieramy i miksujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku. Taki miks dodajemy do brązowego ryżu i mieszamy - doprawiając sola i pieprzem do smaku. Szczypior siekamy i dodajemy do ryżu z awokado - -mieszamy. Na talerze nakładamy ryż dziki na niego ryż z awokado. Ozdabia nitkami chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz