Jedno danie jedna sałatka i spora dawka wit C . Lekka , niskokaloryczna sałata na wiosnę.
Sałata z kiwi i papryki żółtej
składniki
1/2 szt sałaty zielonej
1 szt papryka żółta,
1 szt kiwi,
szczypior,
3 łyżki musztardy francuskiej
1 łyżeczka olej sojowy lub słonecznikowy
Sałatę zieloną myjemy i osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze kawałki i układamy na talerzu. Kiwi obieramy i kroimy w ósemki. Paprykę zółtą myjemy usuwamy białą błonkę i gniazdo nasienne. Następnie paprykę kroimy w kosteczkę i dodajemy do sałatki. Musztardę francuską mieszamy z olejem dobrej jakości i polewamy takim sosem sałatkę. Wszystko posypujemy posiekanym szczypiorem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz