Wiosenna kasza z selerem i czosnkiem niedźwiedzim . Danie lekkie szybkie = mało kalorii dużo zdrowia
Wiosenna kasza z selerem i czosnkiem niedźwiedzim
składniki
1/2 woreczek kasza jęczmienna
2 kawałki selera naciowego
czosnek niedźwiedzi,
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz kolorowy ziarnisty
olej rzepakowy,
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem Kamis
1 ząbek czosnku,
dymka
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek i posiekaną dymkę. Następnie dodajemy pokrojony seler naciowy - mieszamy. dodajemy kaszę. Mieszamy zawartość patelni doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Czosnek niedźwiedzi kroimy dodajemy do kaszy. Danie wykończamy suszonymi pomidorami z bazylia i czosnkiem. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz