Lubię rybkę na grillu. Dziś zrobiłam szaszłyki z szczupaka z dodatkiem pieczarek. Z dodatkiem suszonych pomidorów i bazylii i wyszły pyszne.
Szaszłyk ze szczupaka i pieczarek
składniki
1 szt szczupak,
15 dag pieczarki,
oliwa,
Sól morska- MŁYNEK Kamis
suszone pomidory z bazylią i czosnkiem kamis
uniwersalna przyprawa
Szczupaka jeżeli mamy świeżego skrobiemy z łusek , usuwamy wnętrzności i na koniec filetujemy. Kroimy mięso w kostki posypujemy przyprawą uniwersalna i odstawiamy na ok 20 min. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w duże kawałki. Patyczki na których będziemy robić szaszłyki moczymy wodzie. Na mokre patyczki nakąłdamy kawałek pieczarki i kostki ryby , zakończamy pieczarka ale już mniejszą. Układamy na tacce do pieczenia i grillujemy. W połowie pieczenia posypujemy szaszłyki suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz