Pożywna pełna witamin i słońca jajecznica z szpinakiem i cukinią .
Szpinakowa jajecznica z cukinią
składniki
1 garść szpinak,
1/2 szt cukinia,
3 szt jajka,
sos sojowy,
pieprz kolorowy ziarnisty
1 łyżeczka masło
owoce goji
Szpinak myjemy i osuszamy. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Jajka rozbijamy i mieszamy z sosem sojowym według smaku. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła podsmażamy cukinie dodajemy szpinak -podsmażamy razem. Zalewamy jajkami i mieszamy aż do ścięcia jajek. Podajemy doprawione pieprzem . Wykończamy owocami goji.
Ach, jadłam dziś na śniadanie jajecznicę i rozmyślałam o tym, że fajnie byłoby gdyby był w niej też szpinak ;)
OdpowiedzUsuń