Szybki bardzo czekoladowy i bardzo smaczny deser
Czekoladowe serduszka z manny
składniki
-
6 łyżek
kasza manna
KUPIEC,
-
3 szklanki
mleka
,
-
czekolada biała
,
-
czekolada mleczna
Czekoladę białą siekamy , czekoladę mleczna też siekamy ale zostawiamy jeden rządek. Każdą czekoladę dajemy do osobnej miseczki. W jednym garnku zagotowujemy 1,5 szklanki mleka wsypujemy kaszkę manną -mieszamy - kiedy zacznie gęstnieć dodajemy czekoladę i mieszamy aż wszystko zgęstnieje. To samo robimy z białą czekoladą. Na foremek silikonowych wlewamy warstwę białej kaszki potem warstwę brązowej kaszki. Wstawiamy do lodówki. Kiedy kasza będzie zimna wyciągamy ją z foremek i posypujemy starta czekoladą. Wykończamy żurawiną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz