Moja propozycja na letni obiadek , lekko smacznie i zdrowo.
Kasza z bakłażanem i pieczarkami
składniki
1 woreczek kaszy jęczmiennej Kupiec
1 łyżka masła
1/2 szt bakłażana
1/2 szt cebula
7 szt pieczarek
pieprz czarny grubo mielony
przyprawa uniwersalna Jarzynka Winiary
ogórek konserwowy
Kaszę gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Bakłażana dobrze myjemy i kroimy w kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka, cebulę siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy warzywa - gdy są miękkie dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. Mieszamy. Podajemy z kawałkami ogórka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz