środa, 19 czerwca 2013
Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią
Kiedy mamy ochotę na coś słodkiego a ryż z truskawkami i jabłkami znudził się proponuje zrobić ryż z brzoskwiniami w formie babeczek.
Mini babeczki ryżowe z brzoskwinią
składniki
1 szklanka ryżu Kupiec
5 szt brzoskwiń
3 szklanki mleka
2 łyżki cukier
przyprawa do dań słodkich młynek Kamis
Ryż gotujemy na mleku z dodatkiem cukru do smaku. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia. Brzoskwinie dobrze myjemy. Jedną kroimy w plasterki, resztę ścieramy na tarce duże oczka. Do małych silikonowych foremeczek kładziemy kawałek brzoskwini nakąłdamy ryz ubijamy potem warstwę startych brzoskwiń i znów ryż. Wkładamy do piekarnika na ok 20 min. Po tym czasie wyciągamy z foremek ,posypujemy przyprawą do dań słodkich z kardamonem i cynamonem .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz