Sałatka z boćwiny i grejpfruta z drowym olejem rzepakowym
składniki
1 szt grejpfrut
1 garść boćwiny
szczypior
6 szt pomidorki cherry
Sól morska
koperek
polewa gastronomiczna
olej rzepakowy
Liście boćwiny myjemy osuszamy układamy na talerzach . Pomidorki myjemy osuszamy i kroimy na połówki. Grejpfrut obieramy filetujemy i układamy na liściach boćwiny. Solimy solą morską do smaku. Szczypior siekamy , koperek też kroimy. Zieleniną ozdabiamy sałatkę. Kropimy olejem rzepakowym , doprawiamy sola . Wszystko wykańczamy polewą gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.
Glassa Gastronomica
Glassa Gastronomica Ponti to polewa na bazie octu balsamicznego z Modeny. Jest to gęsty, skarmelizowany ocet o niskiej kwasowości. Jego gęsta, kremowa konsystencja i ciemnobrązowa barwa sprawiają, że idealnie nadaje się do zdobienia sałatek, gotowanych warzyw oraz dekoracji wszelkiego rodzaju mięs i sera. Przyjemny, wyważony, słodko-kwaśny smak Glassy świetnie współgra też z lodami i owocami.Skład:
moszcz winny koncentrowany i gotowany, ocet balsamiczny z Modeny 49% (ocet winny, moszcz winny koncentrowany gotowany, barwnik: karmel E150d; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), zagęszczacz, modyfikowana skrobia kukurydziana, E415 guma ksantanowa
wygląda pysznie:) fajnie połączenia:D
OdpowiedzUsuń