Olej kukurydziany Biolevita
Uzyskiwany jest z kiełków kukurydzy, jego pomarańczowa barwa wskazuje, że tłoczony jest metodą na zimno.
Olej kukurydziany przyczynia się do obniżania poziomu cholesterolu we krwi, działa przeciwmiażdżycowio oraz jest swoistym panaceum na procesy starzenia się. Zawdzięcza to dużej zawartości witaminy E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Polecany jest przy wzmożonym wysiłku fizycznym, ponieważ korzystnie wpływa na układ mięśniowy i naczyniowy.
Po otwarciu saszetki wyraźny zapach kukurydzy sprawia, że przyrządzane potrawy będą odznaczały się iście meksykańskim temperamentem!
Sałatka z liśćmi buraka , fetą i olejem kukurydzianym
1 garść botwiny
1/4 szt sałaty masłowej
4 szparagi
1/2 szt sera feta
olej kukurydziany ok 2 łyżki Biolevita
1 pomidor
pieprz kolorowy ziarnisty
sól morska
Liście buraka naciowego myjemy osuszamy to samo robimy z sałatą masłową. Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kawałki. Ser feta kroimy w kostkę . Pomidora myjemy i kroimy drobno. Na talerzach układamy sałatę i botwinę , dodajemy szparagi, ser i posypujemy pokrojonym pomidorem. doprawiamy solą morską do smaku i pieprzem grubo mielonym. Polewamy olejem kukurydzianym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz