Pomidorek nadziewany kaszą z pieczarkami
składniki
1 kg pomidorów
1 woreczek kaszy gryczanej
25 dag pieczarek
1 cebula
1 szt papryka czerwona
pieprz biały Prymat
Sól morska
papryka słodka mielona
1 łyżka masła
natka pietruszki
Sos czosnkowy REYPOL
Wybieramy ładne pomidorki mniej więcej takiej samej wielkości. Myjemy je odcinamy górę i łyżeczką wyciągamy środek. Kaszę gryczana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy ją z woreczka i odstawiamy. Pieczarki kroimy drobno, cebule obieramy i siekamy. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę. Na patelni ma masełku podsmażamy cebulkę i pieczarki. Solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy pokrojoną paprykę . Mieszamy smażymy chwilę i dodajemy kaszę. Wszystko razem podgrzewamy doprawiając jeszcze do smaku sola papryką i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Taki farsz nakładamy do pomidorków. Podajemy z sosem czosnkowym.
Pomidorek fantastycznie smakuje z zimnym sosem czosnkowym Reypol
świetne:) lubię takie nadziewane warzywka:)
OdpowiedzUsuń