Pyszna lekka zupka warzywna na pstrągu . Polecam zasmakuje każdemu.
Pyszna zupka na pstrągu
składniki
1 pietruszka
2 szt marchewki
1 garść fasolki szparagowej
2 ząbki czosnku
1/2 szt cebuli
1 łyżka masła
1 szt pstrąg
liść laurowy
sól do smaku
Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności - myjemy. Odcinamy głowę , ogon i
płetwy kroimy na 3 części. Na patelni na masełku podsmażamy posiekany
czosnek i cebulkę. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kosteczkę. dodajemy
na patelnie. Zalewamy wodą - chwilę dusimy i przelewamy wszystko do
garnka. Dodajemy wody ,ma być ok 1 litr. Dodajemy pokrojoną fasolkę.
Dodajemy liść laurowy. Gotujemy ok 5 min. Na wrzątek wkładamy rybę.
Gotujemy ok 20 min. Solimy do smaku. Rybę wyciągamy oddzielamy od ości i
kręgosłupa. Kawałki mięsa wkładamy do zupy i podajemy ozdobioną
koperkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz