Bieszczady zielone wzgórza pełne owiec , a potem pyszne serki a na końcu sałatka......
Sałatka oscypkowa
składniki
2 szt oscypek
6 pomidorków cherry
szczypior
4 ogórki zielone
2 łyżki olej rzepakowy
1 łyżeczka ocet jabłkowy
1 łyżeczka miodu
Sól morska
pieprz cytrynowy
1 ząbek czosnku
Pomidorki cherry myjemy i kroimy na pół. Ogórek zielony myjemy i obieramy kroimy w pałeczki. Oscypek kroimy w plasterki. Szczypior myjemy osuszamy i siekamy. Składniki mieszamy z sobą. robimy sos. W słoiczku mieszamy oliwę ,wyciśnięty czosnek, miód ,sól ,pieprz i ocet jabłkowy. Kiedy składniki dobrze się połączą wlewamy sos do sałatki. Mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz