Smaczna sałatka jako sos użyłam żółtko z jajek na miękko - super połączenie.
Sałatka szynkowa z ogórkiem małosolnym
25 dag szynki gotowanej
4 ogórki małosolne
1/2 szt cebuli
natka pietruszki
szczypior
Sól morska
pieprz biały
olej rzepakowy 1 łyżka
3 jajka
Szynkę wędzoną gotowaną kroimy w zgrabną kosteczkę. Natkę pietruszki i szczypior myjemy osuszamy i siekamy. Cebule białą ok 1/2 sztuki siekamy drobno. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na miękko. Studzimy obieramy i wkładamy do czystej miseczki siekamy je nożem na małe kawałki z żółtek zrobi się jakby sos. Dodajemy jajka do pozostałych składników. Mieszamy solimy do smaku, doprawiamy pieprzem i dodajemy troszkę oleju.Mieszamy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz