Lekka wręcz dietetyczna przystawka z śledzika . Polecam na imprezki i na kolację.
Śledzik na patyczku
składniki
4 szt śledź w occie
1/2 opakowania pomidorki cherry
1 cebula
ocet jabłkowy
Sól morska
olej rzepakowy
pieprz kolorowy ziarnisty
3 ogórki małosolne
Śledzie wyciągamy z zalewy octowej ściągamy z nich skórkę i kroimy w
długie paski. Pomidorki cherry myjemy osuszamy i kroimy na pół. Ogórki
kroimy w grubsze plasterki. Cebule kroimy w piórka solimy ją kropimy
octem i oliwą. doprawiamy pieprzem - ugniatamy i odstawiamy do lodówki
na ok 10 min. Na patyczki nakąłdamy pomidorka , śledzika i ogórka.
Serwujemy na cebulce.
ale fajny pomysł:) tak śledzika jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuń