Wspaniale pasuje do obiadku . zdrowa smaczna i kolorowa.
składniki
1 kawałek kapusty białej
1 kawałek kapusty czerwonej
5 łyżek oliwki zielony
1 szt cebula
1/2 szt papryka czerwona
3 kawałki papryki marynowanej
Sól morska
Pieprz kolorowy
olej rzepakowy
Kapustę biała i czerwoną kroimy w paseczki , solimy i lekko ugniatamy. Paprykę świeżą myjemy usuwamy pestki i białą błonkę kroimy w paseczki. Paprykę marynowaną także kroimy. Cebule obieramy i siekamy. Oliwki odcedzamy i kroimy na pół. Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Doprawiamy olejem rzepakowym ,solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojony koperek lub natkę pietruszki. Chłodzimy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz