Smaczna przystawka obiadowa. Biała kapusta , czerwona cebula i do tego sos winegret z musztarda francuską.
Biała kapusta z sosem winegret z musztardy francuskiej
składniki
1/2 szt biała kapusta
2 cebule czerwone
4 łyżki oliwa
4 łyżki musztarda francuska
1 łyżka soku z cytryny
cukier
2 łyżki wody przegotowanej
sól morska
Kapustę biała oczyszczamy i kroimy w paseczki. Cebulę czerwona obieramy i kroimy w piórka. Mieszamy kapustę z cebula solimy i odstawiamy. Robimy sos. Mieszamy olej z musztarda , dodajemy sok z cytryny - mieszamy. dodajemy cukier dla przełamania smaku. doprawiamy pieprzem i dodajemy wodę przegotowaną. Mieszamy dobrze. dodajemy sos do kapusty i mieszamy. Odstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz