Moja propozycja do drugiego dania. Czerwona kapustka z pomidorkiem i musztardowym sosem vinegret .
Czerwona kapusta z pomidorkiem
składniki
1 cebula
2 pomidory
3 łyżki musztardy
olej rzepakowy
2 ząbki czosnku
Sól morska
cukier
pieprz czarny mielony
Kapustę czerwoną kroimy w paseczki. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Cebule siekamy. Warzywa mieszamy i dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory. Robimy sos winegret mieszamy rózgą musztardę z olejem. dodajemy starty na tarce czosnek , odrobinę soli, pieprzu i cukru do smaku. Mieszamy i dodajemy sok z połowy cytryny. Mieszamy. Sos dodajemy do sałatki i dobrze mieszamy. Sałatkę chłodzimy po ok 30 min , jest gotowa do podania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz