Danie obiadowe lenie mało kalorii dużo zdrowia.
Makaron gryczany z cukinią i serem
składniki
1/2 szt cukinia młoda
1 szt pomidor
1/2 szt cebuli
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki masła
sos sojowy
Sól morska
10 dag sera żółtego
groszek zielony
1/2 opakowania makronu gryczanego
Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w dużą kostkę. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy z zalewy. Makron gryczany gotujemy według przepisu na opakowaniu w solonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na masełku podsmażamy posiekaną cebule i wyciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną cukinię i pomidora. Smażymy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Kiedy cukinia zmięknie dodajemy groszek. Mieszamy. Dodajemy makron wcześniej ugotowany. Mieszamy . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec ścieramy ser zółty i chwilę zostawiamy pod przykryciem ,aby ser się rozpuścił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz