Gigantycznie duży makaron - muszle po sycylijsku z rodzynkami i pistacjami. Smaczne .
składniki
1/2 opakowania makron muszle
1/2 szklanki rodzynki
1/2 szklanki pistacje
1 łyżka masła
1 łyżeczka oleju
Sól morska
suszone pomidory z bazylią
białe wino
Makron muszlę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Pistacje obieramy. Na patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem oleju. Dodajemy pistacje i rodzynki. Podsmażamy. Dodajemy makaron -lekko mieszamy. Doprawiamy sola pieprzem podlewamy odrobina białego wina. Dusimy chwilę. Doprawiamy suszonymi pomidorami z bazylia. Podajemy na ciepło.
Uwielbiam pistacje, pyszny pomysł na obiad ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńMorskie danie<3
OdpowiedzUsuń