Pyszny makaron z expresowym sosem pomidorowym wykończony grana padano.
Spaghetti z sosem pomidorowym i grana padano
składniki
1 opakowanie spaghetti
1 kartonik pomidory krojone z czosnkiem i oliwą Podravka
przyprawa do dań włoskich Podravka
2 ząbki czosnek
1 szt cebula
1 łyżka masła
1 łyżeczka oleju
sól morska
grana padano
Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy ale zostawiamy kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Na patelni rozpuszczamy masło i olej. Podsmażamy posiekany czosnek i cebulkę dodajemy pomidory z kartonika i gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy przyprawę do dań włoskich . Dodajemy kilka łyżek wody z gotowania makronu. Na patelnie dodajemy makaron . Mieszamy i posypujemy startym garna padano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz