Kolejna moja propozycja na pastę kanapkową . Dziś pasta z dodatkiem szpinaku - twarożku i jajka.
Pasta zdrowa smaczna i wydajna z lekkim posmakiem czosneczku.
Szpinakowa pasta śniadaniowa
składniki
2 garście szpinaku świeżego
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
Sól morska
4 szt jajka
20 dag twaróg półtłusty
1 łyżka śmietany 12%
Szpinak świeży myjemy i siekamy. Na patelni na oleju podsmażamy posiekany czosnek dodajemy szpinak i dusimy na małym ogniu, aż będzie miękki. Po usmażeniu szpinak studzimy. Jajka gotujemy na twardo - zimne obieramy i kroimy na małe kawałki. Miksujemy twaróg z jajkami , dodajemy śmietanę i zimny szpinak. Wszystko razem miksujemy i doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Pastę chłodzimy i podajemy.
świetny pomysł, takiej jeszcze nie jadłam:)
OdpowiedzUsuń