Czas na makron już dawno nie gościł w mojej kuchni. Tym razem użyłam makaronu razowego - ma śliczny kolor i jest zdrowy. Makaron zrobiony jest z maki żytniej razowej i jest firmy SYMBIO.
Makaron razowy z pstrągiem i pieczarkami
składniki
1/2 opakowania Makaron razowy Symbio
3 marchewki
1 szklanka groszku zielonego
2 filety z pstrąga
1 łyżka masło
pieprz czarny grubo mielony
Sól morska
sos sojowy
1 cebula
Makaron razowy gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Marchewkę obieramy z skórki i kroimy w kosteczkę. Groszek mrożony przelewamy wodą i odsączamy. Pieczarki kroimy w plasterki , cebule siekamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulkę. Dodajemy pokrojone pieczarki. Marchewkę z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie ok 6 min. Odcedzamy i dajemy na patelnie do pieczarek. Chwilę smażymy. Filet z pstrąga gotujemy na parze solimy do smaku. Ugotowane mięso kroimy na kawałki. Na patelnie do warzyw dajemy ugotowany makaron. Mieszamy . doprawiamy do smaku sosem sojowym , solą morską i pieprzem. Na koniec dodajemy kawałki pstrąga . Lekko mieszamy i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz