Smaczne szybkie , zdrowe i syte danie obiadowe. Takie lubię najbardziej. Dodatek grillowanego łososia sprawia że danie robi się ekskluzywne:)
Kasza jęczmienna z koperkiem i czarnuszką
składniki
1 szklanka kaszy jęczmiennej
1 pęczek koper świeży
1 łosoś filet
czarnuszka
Sól morska
1 łyżka masła
Filet z łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Solimy do smaku z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy sól do smaku , posiekany koperek i masło. Wszystko dobrze mieszamy. Filet łososia dzielimy na małe porcje. Na talerz nakładamy kaszę dodajemy łososia. Wszystko posypujemy czarnuszką.
Uwielbiam czarnuszkę :D jak narazie używałam ją do wytrawnych wypieków, a widzę, że i do dań obiadowych się nadaje :D
OdpowiedzUsuń