Wiosenna patelni z fasolką mung i krewetkami
Smaczna potrawa zrobiona na konkurs kulinarny .
Wiosenna patelni z fasolką mung i krewetkami
składniki
fasolka mung 1 szklanka
kasza jęczmienna 2 szklanki
krewetki 2 szklanki
masło klarowane 4 łyżki
sól morska
nitki chilli
czosnek 4 ząbki
papryczka chilli
papryka czerwona
wino białe 1 szklanka
Fasolkę mung moczymy następnie gotujemy do miękkości. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy, po kilku minutach dodajemy pokrojoną drobno paprykę
czerwona i chilli . Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy kaszę na patelnie. Dodajemy także ugotowaną fasolkę. Podlewamy winem - odparowujemy alkohol. Doprawiamy solą ,pieprzem do smaku. Gotujemy jeszcze kilka minut . Podajemy na ciepło
Na przepis można głosować tu https://apps.facebook.com/blogerzy_w_zbozu/przepis/76
dziękuję za każdy głosik :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz