Kolejny moja propozycja na pastę kanapkową .dalej wykorzystujemy jajka tym razem z odrobina majonezu , musztardy i szczypiorku.
Pasta kanapkowa z jajek i musztardy
składniki
jajka 10 szt
majonez ok 3 łyżki
musztarda ok 2 łyżki
pieprz biały
sól morska
szczypiorek
twaróg 25 dag
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i zimne obieramy. Następnie ścieramy je na tarce jarzynowej. dodajemy pokruszony ser. Lekko mieszamy . Dodajemy majonez i musztardę. Mieszamy . Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy umyty i posiekany szczypiorek. Mieszamy wszystko ponownie i wstawiamy do lodówki na ok 3 godziny. Pastę podajemy zimna do kanapek.
Szybka i prosta. Jestem ciekawa jej smaku, ze względu na połaczenie twarogu z musztardą.
OdpowiedzUsuń