niedziela, 11 maja 2014
Stek z rekina podany z masełkiem pietruszkowo - koperkowym z pomidorami
Od kilku miesięcy kupuję stek z rekina , bardzo mi smakuje , delikatne pyszne mięsko. Robiłam go na wiele sposobów . dzis polałam go aromatycznym ziołowym masełkiem .
Stek z rekina podany z masełkiem pietruszkowo - koperkowym z pomidorami
składniki
stek z rekina 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
koperek 1 pęczek
suszone pomidory z oliwy ok 4 łyżki
sól morska
pieprz biały
masło ok 1 łyżka
Stek z rekina rozmrażamy obsuszamy papierowym ręcznikiem . Solimy solą morską . Grillujemy na patelni grillowej z obu stron. Na drugiej patelni rozpuszczamy masełko . Koperek i pietruszkę myjemy osuszamy i siekamy dość drobno. Pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w paseczki. Na masełko dajemy pomidory i pokrojoną zieleninę . Chwilę smażymy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Masełkiem polewamy stek . Podajemy na ciepło.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda kusząco:)
OdpowiedzUsuń