Wspaniale smakuje jako osobne danie, mozna tez wymieszać go z makaronem .
odrobiona czosnku i smak pomidorów powodują ,że nasze kubki smakowe szaleją :)
Szpinak w śmietanie z suszonymi pomidorami
składniki
szpinak mrożony 2 opakowania
czosnek ok 4 ząbki
pomidory suszone w zalewie ok 2 słoiczki
sól ,pieprz
masło klarowane
śmietana 30 %
Szpinak rozmrażamy i odcedzamy na sicie z nadmiaru wody. Na patelni podgrzewamy masło. Czosnek obieramy i kroimy w paseczki lub plasterki ,podsmażamy na maśle. dodajemy szpinak. smażymy , aż szpinak będzie gotowy. Pomidory wyciągamy z słoika, kroimy w paseczki dodajemy na patelnie. Mieszamy. doprawiamy sola ,pieprzem do smaku. na koniec wlewamy śmietanę 30 % , wszystko razem zagotowujemy.
ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuń